“Ik ben een boom”

“Ik ben een boom”

Het gebeurde 21 jaar geleden. Ik was in mijn eentje aan het reizen in Afrika, Tanzania om precies te zijn. Ik verbleef in een dorpje in het zuiden, vlakbij Sumbawanga, waar ik Engelse les gaf op een schooltje. En op een dag gebeurde het. Het was een gewone dag, niets anders dan anders. Ik deed ook iets heel gewoons, namelijk een gesprek voeren met iemand voor haar huis. En toen gebeurde het. Ik keek naast mij en alles voel STIL, volkomen stil. Ik weet niet hoe lang het moment geduurd heeft, het leek een eeuwigheid. Alsof de wereld stopte met draaien.

Moet ook heel vreemd zijn geweest voor degene met wie ik stond te praten, of misschien duurde het moment in werkelijkheid maar 1 sec en heeft ze het niet eens heeft gemerkt.

Maar in dat moment waarin ik opzij keek, zag ik een boom staan. Ook niets bijzonders zou je zeggen, maar toen ineens WERD ik die boom. Het is moeilijk uit te leggen, maar het leek alsof de scheidslijn weg viel. Wat mij van de boom gescheiden hield. Wat maakt dat die boom, die boom is en ik ik. Dat viel weg. En wat er overbleef was een soort TOTALITEIT, totale verbondenheid, waar niets tussen staat.

Ik heb het hierbij gelaten. Wist ook niet precies wat het was. Pas jaren later toen ik op ‘het spirituele pad’ was, kwam ik er achter dat dit een eenheidservaring was. Iets waar iedereen naar op zoek was. En ik realiseerde mij: Het was de ‘gratie Gods’, die mij dat gegeven had.

Heb je ook zo’n ervaring gehad? En begrijp je niet goed wat er aan de hand is of heb je moeite deze ervaring te integreren? Dan kan ik je daarbij helpen.   

2017-12-28T09:29:54+00:00